Klantvraag: “Hoe werkt de registratie van een importvoertuig in Oostenrijk?”

Van het servicebureau van het federale ministerie van Klimaatbescherming, Milieu, Energie, Mobiliteit, Innovatie en Technologie (BMK) hebben wij de volgende informatie ontvangen:

Voordat het geïmporteerde voertuig (bijvoorbeeld auto of motorfiets) wordt geregistreerd, moeten de goedkeuringsgegevens worden ingevoerd in de goedkeuringsdatabase voor voertuigen met een EU-bedrijfslicentie. De algemeen importeur voert deze gegevens in en maakt een gegevensuittreksel uit de goedkeuringsdatabase. Als de algemene importeur geen toestemming heeft om gegevens in te voeren of niet onmiddellijk handelt, is de betreffende deelstaatoverheid verantwoordelijk voor de gegevensinvoer.


Voor voertuigen zonder EU-bedrijfsvergunning is nog steeds individuele goedkeuring van de deelstaatoverheid (typering) vereist.
Informatie over individuele of uitzonderlijke vergunningen en verdere informatie over de import van motorvoertuigen kunt u vinden bij de technische inspectiecentra van het kantoor van de betreffende deelstaatregering.


Bovendien is voor de registratie van voertuigen die onderworpen zijn aan terugkerende keuringen (Pickerl) een geldig, positief keuringsrapport vereist, op voorwaarde dat er al een periodieke keuring verschuldigd is en het rapport nog niet in de beoordelingsstickerdatabase is opgeslagen.


Meer informatie over voertuigregistratie vindt u op de volgende weblink:
https://www.oesterreich.gv.at/themen/freizeit_und_strassenverkehr/kfz/2/Seite.060118.htm

Retour au blog