Goedkeuring voor ULEZ (ultra lage emissiezone) in Londen en andere steden

De ultra lage emissie zone (ULEZ) in Londen is een maatregel om de luchtvervuiling in de stad terug te dringen. Voertuigen die niet aan de emissienormen voldoen, moeten een vergoeding betalen om de zone te betreden. Om deze kosten te vermijden, hebben voertuigen een vrijgave nodig. Eén manier om een ​​dergelijke goedkeuring te verkrijgen is via een COC (Certificate of Conformity).

Een COC is een document dat bevestigt dat het voertuig voldoet aan de Europese emissienormen. Het wordt uitgegeven door de voertuigfabrikant en bevat informatie zoals het voertuigtype, emissieniveaus en technische gegevens. Om goedkeuring voor de ULEZ te verkrijgen, moeten voertuigeigenaren een COC voor hun voertuig verstrekken.

Zodra het COC is ontvangen, moeten voertuigeigenaren het naar Transport for London (TfL) sturen om toestemming te krijgen voor de ULEZ. TfL zal het COC beoordelen en bevestigen dat het voertuig aan de emissienormen voldoet. Als dit het geval is, wordt er een ontheffing afgegeven en kan de voertuigeigenaar kosteloos de ULEZ inrijden.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle voertuigen een COC hebben. Oudere voertuigen of geïmporteerde voertuigen hebben mogelijk geen COC. In dit geval moeten voertuigeigenaren mogelijk ander bewijsmateriaal overleggen om goedkeuring voor de ULEZ te verkrijgen. Wij kijken graag vooraf of er voor uw voertuig een COC beschikbaar is.

Regresar al blog