Wat moet ik doen als er geen COC-document voor mijn auto is?

Terwijl voor de meeste auto’s na 1997 doorgaans al EG-typegoedkeuringen bestaan ​​en daarvoor COC-documenten worden afgegeven, werd dit pas later verplicht voor bedrijfsvoertuigen.

Wat moet u doen als u een voertuig zonder COC in Duitsland wilt registreren?

In Duitsland wordt een voertuig zonder conformiteitsverklaring geregistreerd via een exploitatievergunning voor individuele voertuigen in overeenstemming met artikel 21 van het Wegenverkeersvergunningsreglement (StVZO). Hiervoor moet, afhankelijk van de deelstaat, een zogenaamde volledige acceptatietest worden uitgevoerd door TÜV of Dekra. Hierbij wordt door een officieel erkend deskundige voor het autoverkeer een proces-verbaal opgemaakt, waarmee het kentekenkantoor de gegevens ontvangt die nodig zijn voor de voertuigdocumenten. Het hoofd van het betreffende technische testcentrum is verantwoordelijk voor deze gegevens. Daarom kunnen er afhankelijk van de aanbieder verschillende eisen gelden. Onze ervaring is dat testcentra aan de grens vaak routinematige opdrachten uitvoeren, terwijl andere hier moeite mee hebben en om een ​​gegevensblad van de fabrikant vragen.

In deze gevallen bieden wij ook gegevensbevestigingen voor Volkswagen aan.

Maar informeer vooraf bij het technisch testcentrum of dit echt nodig is. Met een beetje ervaring kunnen de voertuiggegevens in de meeste gevallen zelfs zonder een dergelijke fabrieksbevestiging worden bepaald en kunnen kosten – en vooral tijd – worden bespaard.

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Επιστροφή στο ιστολόγιο