Klantverzoek: “Ik wil een voertuig uit Oekraïne registreren”

Veel van de voertuigen die vanuit Oekraïne naar Duitsland of andere landen komen, beschikken niet over een EG-typegoedkeuring omdat ze voor de oostelijke niet-EU-markt zijn gebouwd.

Daarom is er voor de meeste mensen geen COC, maar dit moet altijd van geval tot geval worden gecontroleerd. De enige manier om in Duitsland goedkeuring te krijgen is via individuele goedkeuring. Hiervoor moet u het voertuig aanbieden aan een technische keuringsorganisatie (TÜV, DEKRA, GTÜ, etc.). Daar moet een rapport worden opgesteld conform artikel 21 StVZO / artikel 13 EG-FGV.

Voertuigen uit Oekraïne voldoen vaak niet aan dezelfde emissievoorschriften als hun Europese tegenhangers van dezelfde leeftijd. Door de verschillende eisen voldoen deze voertuigen aan lagere emissienormen, waardoor deze mogelijk niet meer te registreren zijn.

Deze voertuigen kunnen echter nog steeds worden toegelaten als verhuisgoederen. Als uw geïmporteerde voertuig minimaal zes maanden op uw naam in het buitenland heeft gestaan ​​en in Duitsland opnieuw op u moet worden geregistreerd, wordt het als "verhuisgoed" beschouwd. Het emissiecertificaat kan dan achterwege blijven; bij inschrijving van het voertuig wordt ontheffing verleend.

Επιστροφή στο ιστολόγιο